Johan Museeuw zes uur op de fiets voor Kinderkankerfonds

Wielerkampioen Johan Museeuw fietst op 29 oktober zes uur lang ten voordele van Koester, een project van het Kinderkankerfonds waarvan hij peter is.

De organisatoren van de spinning-marathon mikken op 10.000 euro om te schenken aan het Kinderkankerfonds. De spinning-marathon is aan zijn tweede uitgave toe en bestaat erin dat gedurende zes uur 150 spinningfietsen bezet blijven. Bekende Vlamingen en wielrenners zullen de deelnemers aanmoedigen en spinning-sessie geven. Organisator Pascal Degryse: "Dankzij sponsoring is er al 6.500 euro ingezameld ten voordele van Koester, de Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg En Rehabilitatie. Met de spinningactie mikken we op 10.000 euro opbrengst".

Peter Johan Museeuw: "Koester bestaat uit palliatieve thuiszorg voor kinderen die getroffen zijn door kanker. Het project voorziet ook in psycho-sociale zorgen, thuiszorg, thuisonderwijs en post-pallatieve zorg. Ik ben sinds 1996 peter van het project en zal zes uur fietsen. Ook mijn gezin gaat mee de spinningfiets op". De marathon vindt plaats in Fyzix, Leffingestraat in Oostende van 14 tot 20 uur op 29 oktober.

Nu in het nieuws