Chatrooms Yahoo alleen nog voor volwassenen

Alleen personen van 18 jaar en ouder krijgen nog toegang tot chatrooms van Yahoo. Dat heeft het internetbedrijf besloten in samenspraak met de openbare aanklagers van de Amerikaanse staten New York en Nebraska.

AP Ned

In juni sloot Yahoo vrijwillig zijn zeventigduizend door gebruikers opgezette chatrooms, omdat een aantal daarvan zou aanzetten tot verboden gedrag, zoals seks tussen volwassenen en minderjarigen. Mocht Yahoo besluiten om gebruikers weer de mogelijkheid te geven chatrooms te creëren, dan zal het bedrijf van tevoren de namen van nieuw gecreëerde chatrooms controleren. Yahoo zal geen chatrooms voor tieners meer hosten, maar het is onduidelijk hoe het bedrijf kan verhinderen dat minderjarigen zich voordoen als volwassenen. Yahoo gaat het makkelijker maken voor internetgebruikers om kindonvriendelijke chatrooms en uitspraken aan te geven en zal dat soort klachten met spoed behandelen. Ook doneert het bijna 150.000 euro aan een organisatie die opkomt voor mishandelde kinderen.

De openbare aanklagers stelden eerder dit jaar een onderzoek in naar Yahoo omdat kinderen ongehinderd toegang zouden hebben tot chatrooms voor volwassenen.

Nu in het nieuws