Protestmars tegen mogelijke veroordeling politie-inspecteur

Politiemensen willen protesteren tegen de veroordeling die één van hun collega's boven het hoofd hangt omdat hij op 1 juni 2003 tijdens een achtervolging een Franse gangster doodschoot.

Belga

Het vakbondsfront van de politiezone Grensleie (Menen-Wevelgem-Ledegem) organiseert daarom op dinsdag 18 oktober een protestmars naar het justitiepaleis in Kortrijk.

De feiten gebeurden toen criminelen inreden op een wegversperring. Het Kortrijkse parket vond na grondig onderzoek dat de betrokken inspecteur handelde uit wettige zelfverdediging, maar de raadkamer oordeelde daar dinsdag anders over en verwees de man naar de correctionele rechtbank. De Gentse kamer van inbeschuldingstelling moet nu oordelen of die verwijzing een terechte beslissing was.

Bij een aantal handelaars in Wevelgem, Menen en Kortrijk worden pamfletten uitgehangen met de slogan 'Optreden tegen gewelddadig misdrijf: politieman vervolgd' en 'Goed politiewerk wordt bestraft'. De politiemensen stellen dat de doorverwijzing van hun collega neerkomt op de behandeling die een topgangster krijgt.

Nu in het nieuws