Staking gevangenis Antwerpen: maandag overleg op stadhuis

Minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS) ontmoet aanstaande maandag op het stadhuis van Antwerpen de vakbonden van de stakende cipiers van de Antwerpse gevangenis. Ook burgemeester Patrick Janssens (sp.a) zal aan het overleg deelnemen. Onkelinx hoopt zo de dialoog met cipiers weer vlot te trekken.

Belga

De staking duurt intussen al bijna twee weken. De cipiers willen een minimumdienst instellen in afwachting van de aanwerving van bijkomende cipiers. Onkelinx is het daarmee niet eens. Zij beweert dat ze de aanwervingen heeft versneld. De bonden menen dan weer dat de cijfers van de minister niet overeenstemmen met wat ze op het terrein vaststellen.

Na overleg met de bonden donderdagmorgen, in het bestek van de ondertekening van een protocol over stakingsaanzeggingen, heeft de minister beslist om maandag zelf naar Antwerpen te trekken en de cijfers van de bonden naast die van haar eigen administratie te leggen.

Morgen beraadt de ACOD zich over de acties in de gevangenissector. Verwacht wordt echter dat daar, gezien de nieuwe afspraak met Onkelinx, voorlopig niet zal worden opgeroepen tot nieuwe solidariteitsacties met Antwerpen.

Nu in het nieuws