Gescheiden huisvuilophaling in Antwerpen ter discussie

Print
De Antwerpse veiligheidsschepen Dirk Grootjans (VLD) vindt dat het systeem van de gescheiden huisvuilophaling in bepaalde Antwerpse wijken best wordt afgeschaft.
Dat zei hij woensdagavond op de regionale televisiezender ATV. De sp.a en de CD&V hadden eerder al vraagtekens gezet bij het systeem. De gescheiden huisvuilophaling is een stokpaardje van Groen! en haar bevoegde schepen Erwin Pairon. De properheid van de straten in Antwerpen is dan weer één van de belangrijkste items van het schepencollege tijdens het laatste jaar van de legislatuur. Antwerpen kampt immers met een probleem van sluikstort. Pairon wijst er echter steevast op dat er beslist is extra middelen vrij te maken voor de strijd tegen het zwerfvuil. Maar afgelopen weekeind bleek dat de sp.a bij monde van schepen Robert Voorhamme niet zo tevreden is over de huidige aanpak. Hij wil dat er iets verandert. Kritische geluiden kwamen er ook van CD&V in de persoon van schepen Philip Heylen. Hij wil dat het afval wordt geselecteerd op de plaats van verwerking en niet bij de mensen thuis.

Woensdag mengde ook de VLD zich in de discussie. In bepaalde wijken kan de gescheiden huisvuilophaling volgens schepen Grootjans best worden afgeschaft. Zo is hij geen voorstander van het systeem in grote woonblokken. De politie zet haar strijd tegen het sluikstort intussen voort, aldus Grootjans. Per maand worden zo'n 50 pv's tegen sluikstorters opgesteld.

.

Nu in het nieuws