Antwerps OCMW wil instelling geinterneerden in Stuivenberg

Antwerps OCMW-voorzitter Monica De Coninck heeft woensdag op het kabinet van minister van Justitie Laurette Onkelinx een voorstel gedaan voor de inrichting van een instelling voor geinterneerden in het Stuivenbergziekenhuis.

Belga

De Coninck zei na afloop eind deze maand een antwoord te verwachten.  Onkelinx wil een nieuwe instelling voor geinterneerden in Vlaanderen, het liefst in Antwerpen. Eerder raakte bekend dat het Stuivenbergziekenhuis de belangrijkste overblijvende lokatie zou zijn om de instelling te bouwen. Het ziekenhuis zou daarbij worden omgebouwd tot een gesloten instelling voor 250 geinterneerden. 

De Coninck ontvouwde daarvoor woensdag bij Onkelinx een plan in drie fasen. Tegen 2006 zouden er in het ziekenhuis 24 bedden voor geinterneerden komen, tegen 2008 120 en tegen 2010 alle 250. De psychiatrische afdeling van het ziekenhuis blijft behouden, aldus De Coninck.  Een technisch comité gaat het voorstel bekijken. De Coninck wees erop dat de nodige opvangstructuur ter beschikking is voor geinterneerden die vrijkomen, zoals ambulante psychiatrische zorg en beschut wonen.