Roos Van Acker en Koen De Bouw hebben meest sexy stem

Print
Tv-presentatrice Roos Van Acker en acteur Koen De Bouw hebben de meest sexy stem van alle Nederlandstalige bekende Vlamingen.
Zanger Eddy Wally en Betty Owczarek, bekend van Big Brother, valt de tijwfelachtige eer te beurt van de minst sexy stem van Vlaanderen. Dat blijkt althans uit een onderzoek van TomTom, een producent van navigatiesystemen die op zoek ging naar de beste stemmen voor hun gps. TomTom maakte voor haar onderzoek gebruik van on line panels. Uit de resultaten blijkt dat de Vlaamse vrouwen Koen De Bouw, die onder andere meespeelde in "De Indringer" en "De Zaak Alzheimer", verkiezen als de meest sexy stem. De Bouw was goed voor 23 procent, waarmee hij nipt voor Koen Wauters eindigt. De stem waar de vrouwen helemaal op afknappen, behoort toe aan Eddy Wally. "The Voice of Europe" is met 38 procent de minst sexy stem. Kamiel Spiessens, één van de personages van Chris Van den Durpel, kan ook weinig vrouwen bekoren met 20 procent van de uitgebrachte stemmen.

Voor 26 procent van de Vlaamse mannen is de stem van Roos Van Acker het meest sexy. De presentatrice van "Peking Express" heeft een ruime voorsprong op "Fata Morgana"-gezicht en VRT-omroepster Geena Lisa, die op de tweede stek eindigde met 19 procent. Bijna 35 procent van de mannen vindt dat Betty Owczarek, beter gekend als Betty "van Big Brother", de minst sexy stem van de vrouwelijke BV's heeft.

La Esterella, de 86-jarige zangeres bekend van hits als "Oh! Lieve Vrouwentoren" en "Alle Moeders", lijkt nog niet vergeten. Haar stem wordt, in tegenstelling tot vijftig jaar geleden, door de mannelijke ondervraagden niet echt meer als sexy ervaren. Met 29 procent van de stemmen behaalt ze de tweede plaats voor de minst sexy stem. De navigatiesystemen van TomTom laten toe om stemmen te downloaden voor hun gps. De stemmen gaan van allerhande talen en dialecten tot die van John Cleese.

.

Nu in het nieuws