"Blush" van Vandekeybus Beste Speelfilm in Aubagne

Print
De dansfilm "Blush" van de Vlaamse choreograaf/regisseur Wim Vandekeybus heeft op het filmfestival van Aubagne in Marseille de Prijs voor Beste Speelfilm gewonnen, zo heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) woensdag meegedeeld.
De film, die op Super 16 mm werd gedraaid, werd onlangs tot 35 mm opgeblazen voor de cinemarelease in Frankrijk. Op woensdag 19 oktober wordt Blush voor het eerst op pellicule vertoond op het filmfestival van Gent.
Vanaf 7 december brengt de Franse filmverdeler Cine Classic de dansfilm van Vandekeybus in de Franse bioscoopzalen. De prent dankt de Franse bioscooprelease aan haar selectie voor het ACID-programma tijdens het voorbije filmfestival van Cannes. ACID ondersteunt de distributiemogelijkheden van onafhankelijke films. "Blush" wordt vertoond met als voorfilm "Inasmuch", de gelauwerde kortfim van Vandekeybus uit 2000.
"Blush" is de verfilming van Vandekeybus' gelijknamige choreografie uit 2002, die twee jaar de wereld rondreisde. De film ging op 23 januari van dit jaar in de Brusselse KVS in première en werd sindsdien al op heel wat Belgische en buitenlandse festivals en theaterevenementen vertoond.

.

Nu in het nieuws