Ex-werknemer daagt Carlos Santana voor rechter

Print
Een voormalige werknemer van Carlos Santana daagt de bekende Amerikaanse gitarist voor de rechter. De man werd naar eigen zeggen onrechtvaardig ontslagen. Hij eist nu een schadevergoeding van enkele honderdduizenden dollars.
De 59-jarige Bruce Kuhlmann was gedurende 16 jaar de assistent van de gitaarvirtuoos van Mexicaanse origine en zijn echtgenote, Deborah. Hij werd in mei 2004 ontslagen nadat hij had geweigerd een bezoek te brengen aan een therapeut om "dichter bij God te komen en beter te werken".
Kuhlmann beschuldigt het echtpaar Santana nu van onrechtmatig ontslag, verschillende inbreuken op de arbeidswetgeving zoals het niet betalen van lonen en overuren, contractbreuk en misbruik van vertrouwen. Hij eist een fikse schadevergoeding en een geldboete.
De advocaat van Kuhlman wil in de pers niet reageren, maar Carlos en Deborah Santana publiceerden onlangs een persmededeling waarin ze het ontslag van de man bevestigen. Het echtpaar voegt er ook nog aan toe dat Kuhlmann de bons kreeg omdat hij het werk dat hem opgedragen werd niet naar behoren kon uitvoeren.

.

Nu in het nieuws