Deceuninck boekt hogere kwartaalomzet dan verwacht

De omzet van Deceuninck, producent van PVC-profielen voor de bouwnijverheid, steeg in het derde kwartaal van 2005 met 10,8% tot 177 miljoen euro.

Belga

De groep spreekt in een persbericht de doelstelling uit over het volledige jaar een omzetgroei van 5 à 10% te realiseren. Deceuninck waarschuwt dat de grondstofprijzen in het laatste kwartaal hoger zullen uitkomen dan verwacht.

De omzet overtrof de gemiddelde analistenverwachting. Zij rekenden op 175 miljoen euro. De omzetgroei is hoofdzakelijk te danken aan de toegenomen volumes. Die zorgden, inclusief de bijdrage van het overgenomen Winsa, voor een positief effect van 7%. Zonder Winsa stegen de volumes met 0,3%.

Deceuninck is ondertussen al volop de volgende prijsverhogingen aan het voorbereiden. Het bedrijf wordt daartoe aangezet doordat de prijs voor PVC, de belangrijkste grondstof van Deceuninck, sinds de zomer opnieuw in stijgende lijn is. Vooral in september was er een plotse stijging door de beperkte beschikbaarheid in Europa en de orkaanschade in de VS.

Nu in het nieuws