Schietpartijen in Kaukasische stad Naltsjik

Volgens het onafhankelijke Russische persbureau Interfax hebben onbekende gewapende lieden in Naltsjik het ministerie van binnenlandse zaken van de interne Russische republiek Kabardië-Balkarië aangevallen, en een aantal andere "faciliteiten".

Belga

Interfax zegt dat federale strijdkrachten de stad hebben omsingeld en dat de toestand er "kritisch" is. In de stad wordt gevochten. Er is geschut van machinegeweren en er zijn explosies te horen. In het bijzonder zijn twee politiecommissariaten, een post van de verkeerspolitie en een gevangenis aangevallen. Een school is geëvacueerd.

Het gaat vermoedelijk om moslimextremisten die een gecoördineerde aanvalsactie hebben uitgevoerd in Naltsjik.

Die operatie startte om 1 uur Belgische tijd, in de buitenwijken van de stad, in een bebost gebied nabij de stad Belaja Retsjka. Er zijn minstens twee rebellen gedood en één politieman raakte gewond, aldus de BBC. Het Russische persbureau Tass zegt dat er drie rebellen zijn "uitgeschakeld".

Het Duitse persbureau DPA voegt eraan toe dat er door schoten en granaatexplosies "slachtoffers" onder de burgerbevolking zijn gevallen. Maar cijfers zijn nog niet bekend.

In het gebied zijn dit jaar meerdere confrontaties tussen de politie en de vermoedelijke extremisten geweest.

Nu in het nieuws