Franse Gemeenschap eert Axel Hervelle en Laurence Rase

Basketbalspeler Axel Hervelle en taekwondobeoefenaarster Laurence Rase hebben maandag in Durbuy de Trofee voor Sportverdienste van de Franse Gemeenschap ontvangen.

Belga

Hervelle veroverde dit seizoen met zijn club Real Madrid de Spaanse landstitel, Rase won op het WK in maart brons.

Axel Hervelle, de eerste Belg die werd gekozen in de draft van de NBA (door de Denver Nuggets), volgt op de erelijst wielrenner Axel Merckx op. Hij kreeg de trofee vorig jaar omwille van zijn bronzen medaille op de Olympische Spelen van Athene 2004. Hervelle kreeg de voorkeur op Carmelo Ballone (boksen), Joël Claisse (duatlon), Arnaud Dubois (BMX), Christophe Grun (Supermoto), Vincent Kompany (voetbal), Mathieu Loicq (tafeltennis), Silvio Proto (voetbal), Jean-Michel Saive (tafeltennis) en Grégory Wathelet (ruitersport).

Laurence Rase werd in november 2004 Belgisch kampioene en won in maart de Open van België. De Trofee werd pas vijf jaar geleden in het leven geroepen, Rase is de derde laureate. Ze wordt op de erelijst voorafgegaan door muurklimster Muriël Sarkany (2002 en 2004) en tennisster Justine Henin-Hardenne (2001 en 2003). Rase kreeg de voorkeur op Elisabeth Davin (atletiek), Catherine Delfosse (mountainbike), Cristel Deliège (judo), Justine Henin-Hardenne (tennis), Corine Hierckens (wielrennen), Vanina Ickx (autosport), Valérie Nizet (karate), Larissa Paulis-Chantris (ruitersport) en Nathalie Toro (boksen).

Nu in het nieuws