Regering zoekt nog naar evenwicht in begroting

Sinds 20 uur zit het uitgebreid kernkabinet bijeen op de Wetstraat 16, het kabinet van premier Verhofstadt, voor de afronding van het begrotingsconclaaf.

Belga

Sinds de nacht van zondag op maandag is men nog op zoek naar 600 à 800 miljoen euro om de begroting 2006 in evenwicht te krijgen, maar zoals steeds wegen de laatste loodjes het zwaarst.

Op tafel ligt nog steeds het liberale voorstel voor een nieuwe operatie om buitenlands geld naar België te krijgen. Maar aan socialistische kant ligt dat zeer moeilijk. De sp.a is wel bereid te praten over achterstallige belastingsschulden in het buitenland, liet Freya Van den Bossche bij haar aankomst uitschijnen. Bij de PS schuift men als compensatie een taks op de sicav's (bevek's) en op andere beleggingsproducten die vandaag nog niet belast worden naar voren, zo zei minister Rudy Demotte. Volgens sommige bronnen zou een dergelijke taks er krachtens de Europese spaarrichtlijn vanaf 2007 moeten komen.

Rond 22.30 uur lekte er nog steeds erg weinig uit over de vooruitgang van de onderhandelingen, maar uit verschillende hoek klonken optimistische geluiden over de goede afloop.

Nu in het nieuws