Freddy Loix steelt de show in BK-manche Haspengouw

Dit weekend wordt in de buurt van Landen de achtste manche van het Belgisch kampioenschap rally gereden. Een vijftigtal teams stuurden een inschrijving naar de Topspeed-organisatie. Zij krijgen het gezelschap van acht deelnemers in het Historic-gedeelte.

Belga

De ontegensprekelijke vedette voor deze tweedaagse is Freddy Loix. De gewezen fabrieksrijder van Peugeot Sport in het WK kruipt voor de gelegenheid achter het stuur van een 206 WRC, dezelfde auto overigens waarmee hij in 2003 de Condrozrally won. Op de klassementsproeven die hij goed kent, is de Limburger de grote favoriet. In de mechanische sporten is men evenwel nooit zeker van winst en dus is het ook uitkijken naar Xavier Bouche, die de Ford Focus WRC steeds beter beheerst. Andere publiekstrekker voor de 'Haspengouw' is Melissa Debackere in een Toyota Corolla WRC. Zij ruilde haar vertrouwde Celica in voor een snellere Corolla.

In groep N is het uitkijken naar het duel van de Mitsubishi Lancer-rijders Matterne en Dekeerle, en de Subaru Impreza van Nijs. Opletten ook voor de Renault Clio Ragnotti van Kris Princen. De winnaar van de Belgium Ypres Westhoek Rally is snel en presteert altijd goed in zijn Landense achtertuin.

Nu in het nieuws