Toerisme Vlaanderen en BIAC focussen op Chinese toerist

Op initiatief van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois hebben Toerisme Vlaanderen en luchthavenuitbater BIAC maandag een samenwerkingsprotocol ondertekend. Bedoeling is om via gezamenlijke promotieacitiviteiten meer buitenlandse toeristen naar Vlaanderen te halen. De Chinese markt vormt de prioriteit.

Belga

Het hoofdaccent van de nieuwe samenwerking ligt op het aantrekken van nieuwe rechtstreekse vluchten van en naar de luchthaven van Zaventem. Het wegvallen van de rechtstreekse lijn tussen Japan en Brussel in 2001 heeft immers aangetoond dat dit een negatieve impact heeft op het aantal toeristen uit dat land dat de weg naar Vlaanderen vindt.

De overeenkomst tussen Toerisme Vlaanderen en BIAC geldt voor een eerste termijn van drie jaar. Voor de ontwiikkeling van de Chinese markt stelt Toerisme Vlaanderen Karel Ooms voltijds ter beschikking. Hij was totnogtoe directeur van het buitenland kantoor van Toerisme Vlaanderen in Nederland. Volgende maand vertrekt Ooms met vertegenwoordigers van de Vlaamse regering op een eerste missie naar China.

Nu in het nieuws