Ansar al-Sunnah toont executie Iraakse politieagenten

Het Iraakse Ansar al-Sunnah Leger heeft maandag op een islamitische website videobeelden gepubliceerd van de executie van twee ontvoerde Iraakse politieagenten.

AP Ned

Op de beelden zijn twee mannen in uniform te zien die op een open plek op de grond zitten, een met de handen op de rug gebonden, de ander met de handen los. Vervolgens worden de mannen door iemand buiten beeld met een automatisch geweer doodgeschoten. Daarna zwenkt de camera naar een bordje met daarop in het Arabisch de tekst dat "Gods vonnis aan de agenten van de kruisvaarders is voltrokken".

Eerder in de opnamen waren de mannen te zien terwijl ze geblinddoekt tegen een muur zaten. De mannen noemden hun namen. Ze werden ontvoerd terwijl ze onderweg waren van de Iraakse hoofdstad naar de noordelijke stad Kirkuk. Ze werden gevangen genomen na een vuurgevecht waarin tien andere agenten werden gedood.

Vijf dagen geleden publiceerde Ansar al-Sunnah op internet beelden van de onthoofding van twee Irakezen die voor de Amerikanen werkten.

Nu in het nieuws