Rode Duivels: opstelling zonder verrassingen

Bondscoach Aimé Anthuenis heeft donderdag zijn opstelling bekendgemaakt voor het WK-kwalificatieduel van aanstaande zaterdag in het Koning Boudewijnstadion tegen Spanje.

Belga

"De ploeg die jullie op training een klein wedstrijdje zagen spelen (11 tegen 11 op 3/4 van een veld) is het team dat zaterdag aan de wedstrijd begint", verduidelijkte Anthuenis.

Geen verrassingen dus. Silvio Proto staat in doel en centraal achterin krijgt de tandem Carl Hoefkens - Daniel Van Buyten de kans om zich te bewijzen. Op de flanken moeten Olivier Deschacht (links) en Anthony Vanden Borre (rechts) het Spaanse gevaar proberen af te stoppen. Vanden Borre heeft wel last van tandpijn (abses) en volgt een antibioticabehandeling.

Het middenveld wordt bevolkt door Timmy Simons en Yves Vanderhaeghe, met Thomas Buffel op rechts en Bart Goor op links. In de aanval staan de broers Mpenza.

De Rode Duivels hebben donderdagnamiddag, zonder de geblesseerde Jelle Vandamme, die maandag aan de lies geopereerd wordt, twee uur getraind in Kraainem.

Nu in het nieuws