Assisen Brussel: 15 tot 25 jaar cel voor Hammani en co

Na vier uur beraadslagen heeft de jury en het assisenhof Mohamed Hammani maandagnamiddag tot 20 jaar opsluiting veroordeeld.

Belga

Rachid El Ouakile vliegt 15 jaar de cel in, Abderrahman Ben Masaoud 25 jaar.

De drie beschuldigden werden hoofdzakelijk veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood als gevolg zonder de bedoeling te doden. Daarop staat een maximumstraf van tien jaar opsluiting. Om een zwaardere straf te kunnen uitspreken, brachten de jury en het assisenhof het zware gerechtelijke verleden van Mohamed Hammani (26), Rachid El Ouakili (30) en Abderrahman Ben Masaoud (30) in rekening.

De weduwe van de politieagent Marc Munten stelde nadat het arrest was voorgelezen dat "ze met deze zware straffen kan leven na het verdict van vrijdagavond. Er staat hen vele jaren cel te wachten maar mijn man kreeg levenslang... ik bedank iedereen die me afgelopen weekend heeft gebeld om zijn sympathie te tonen".

De straffen die het hof heeft opgelegd leunen nauw aan bij wat de aanklager, Alain Winants, had gevorderd. Hij wilde Rachid El Ouakili 15 tot 20 jaar in de cel, de twee anderen 25 jaar.

Nu in het nieuws