Prinsenkind verlaat ziekenhuis

In het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht hebben prinses Mathilde en prins Filip maandagvoormiddag hun derde kind, prins Emmanuel, aan de pers en de Belgische bevolking voorgesteld.

Belga

Prins Filip lichtte de naamkeuze toe: "Het is de keuze van het hart." Op dit ogenblik verlaten vader, moeder en zoon het hospitaal onder ruime publieke belangstelling.

De pers vroeg of de godsdienstige betekenis van de naam Emmanuel ("God zij met ons") ook een rol gespeeld heeft in de naamkeuze. "Men kan het zo bekijken, maar we hebben vooral ons hart laten spreken", zei de prins. De naam verwijst niet naar iemand die het prinsenpaar zou kennen. Prins Filip vond wel dat Emmanuel beter bij een jongen dan bij een meisje past.

Prinses Mathilde herkent vooral haar echtgenoot in de nieuwe prins. "Emmanuel heeft dezelfde ogen als Elisabeth en onze dochter lijkt vooral op mijn echtgenoot, dus lijkt ook Emmanuel vooral op zijn vader", legde ze uit.

Prins Emmanuel werd langzaam wakker tijdens het korte persmoment. Hij geeuwde en hikte. Zijn ouders waren zichtbaar gelukkig en heel ontspannen.

Nu in het nieuws