KI Antwerpen laat vrouwelijke Rupel-agenten vrij onder voorwaarden

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft maandag beslist dat Tine B. en Kim M. de gevangenis mogen verlaten. De twee inspecteurs van de politiezone Rupel zaten sinds begin maart in de cel op verdenking van bendevorming, het verhandelen van inbeslaggenomen drugs, diefstal, verduistering en het schenden van hun beroepsgeheim.

Belga

De raadkamer in Antwerpen besliste eind september al dat ze zich voor deze feiten weldra voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden, samen met hun twee collega's Rachid B. en Peter V.d.A. Die twee laatste werden onder de banden verwezen, wat betekent dat ze in afwachting van hun proces in de cel moeten blijven.

Het parket had graag gehad dat Tine B. en Kim M. eenzelfde lot was beschoren maar de raadkamer liet hen vrij onder voorwaarden. De inspecteurs moesten een afspraak maken met een justitieassistent, moeten een vast adres behouden en hun tijd nuttig besteden. Ze kregen ook een verbod opgelegd om met andere betrokkenen van het strafdossier in contact te komen.

Het parket ging echter in beroep tegen de beslissing om de twee vrouwen vrij te laten. Maar de KI heeft nu dus het oordeel van de raadkamer bevestigd.

Nu in het nieuws