Achtervolging eindigt in Gooreind

Twee Nederlanders die vrijdagavond een carjacking pleegden, werden in Gooreind klemgereden door de politie. Toen ze te voet verder wilden vluchten, waren speurhonden hen te snel af. De timing van de gangsters was niet echt gelukkig, de politie hield juist bij hun optreden een actie tegen diefstallen en inbraken.

jforier

De twee verdachten stopten vrijdag om 22.15u aan een huis op de Bredabaan. Ze grepen er een 23-jarige jongeman vast, die juist uit zijn auto was gestapt. Eén van de overvallers siste dat hij een kogel door het hoofd van het slachtoffer zou jagen. De Wuustwezelnaar zag geen wapen, maar koos het zekere voor het onzekere en stond zijn gsm en de sleutels van zijn VW Golf af. De twee bandieten reden weg met de Golf én met de auto waarmee ze waren gekomen. Maar wat verder op de Bredabaan stond een team van lokale en federale agenten klaar voor een Antigoon-controle. De carjackers bemerkten hen en remden uit alle macht. Ze vluchtten de andere kant uit, achtervolgd door de politie. In Gooreind sloegen de twee een zijweg in, die doodloopt op het militair domein. Eén van de chauffeurs trachtte nog met de auto door een maïsveld te ploeteren, maar dat lukte hem niet. Vervolgens liepen beide overvallers het bos in. Eén van de twee werd door een speurhond achter een boom gevonden. Hij had zijn hand opengehaald aan prikkeldraad. De andere geraakte nog door het bos, maar werd wat verderop uit een telefooncel geplukt.

Het staat intussen vast dat beide mannen vrijdag verlof hadden gekregen in een Nederlandse penitentiaire instelling. Maar het verblijf daar had hen duidelijk niet tot inkeer gebracht. Eens buiten overvielen ze twee minderjarigen. Later stalen ze een auto, waarmee ze de grens overstaken. Vooraleer ze de carjacking pleegden, hadden ze nog een andere Wuustwezelnaar aangevallen. Ze sloegen hem in het gezicht en scheurden zijn hemd. Toen hij zijn echtgenote riep de politie te bellen, vluchtten de twee. Driehonderd huisnummers verderop pleegden ze dan de carjacking.

Nu in het nieuws