(Jong) Groen! wil ‘multicultureel’ De Coninckplein

Jong Groen!, daarbij gesteund door de Antwerpse mandatarissen van de partij, wil dat het DeConinckplein in de Antwerpse Stationsbuurt zijn ”multicultureel karakter” behoudt. De partij vreest dat de opwaardering van de buurt ”mensen uit de lagere sociale klassen” wegjaagt.

jforier

Jong Groen! voerde zaterdag op het De Coninckplein in Antwerpen actie tegen wat zij ”de sociale verdringing” noemen. Kort daarvoor werd in hetPermekege-bouw op hetzelfde plein het startschot gegeven voor de provinciale verkiezingscampagne. Dat gebeurde met werkgroepen over thema’s als Wonen, Cultuur en Sociaal Beleid. Volgens Waldo De Waele van Jong Groen! houdt het Antwerpse stadsbestuur te weinig rekening met de noden van de mensen die nu in de buurt van het plein wonen en leven. Dat zijn niet altijd de meest kapitaalkrachtige burgers. Nu de opwaardering van dit stukje Antwerpen volop aan de gang is, lijkt de kans groot dat deze lagere sociale klasse uit de boot valt. Zie maar naar wat er op het Eilandje gebeurt”, zegt De Waele.

Jong Groen! wil dus het behoud van de ”unieke en multiculturele buurt” rond Permeke en hoopt dat het stadsbestuur die mening deelt.

”Wij vinden dat het bijzondere palet aan culturen van deze buurt extra kansen biedt om een ontmoetingsplaats te zijn voor alle Antwerpenaren”, aldus nog De Waele. De actie van Jong Groen! kreeg de steun van een aantal buurtbewoners en pleingebruikers. Ook mandatarissen van moederpartij Groen!, zoals Mieke Vogels, waren op de actie aanwezig. De actie werd afgesloten met een zoekactie ”in de veelkleurige straten rond het plein”.

Nu in het nieuws