Op 16 oktober eerste Belgisch vrouwenfestival Confêttia

Voor de eerste keer wordt in België een festival van en voor vrouwen, getiteld Confêttia, georganiseerd. Het festival, dat op poten werd gezet door vier Frans- en Nederlandstalige vrouwenorganisaties, is donderdag voorgesteld in het Brusselse stadhuis. Confêttia vindt plaats op 16 oktober in het Paleis voor Schone Kunsten, op de Kunstberg, in de Ravensteingalerij en in de Koninklijke Bibliotheek.

Belga

Op het programma staan onder meer een standenmarkt in de Ravensteingalerij, kinderanimatie en workshops in het Paleis voor Schone Kunsten en een debat over de gezondheid van vrouwen en de rol van voedsel en economie daarbij. De nationale Vrouwenraad van België nodigde eveneens 50 bekende en bijzondere vrouwen uit voor een gesprek met de bezoeksters.

"Het is voor het eerst in de Belgische geschiedenis dat alle vrouwenorganisaties zich hebben verenigd om een dergelijk festival te organiseren", verduidelijkt Magdeleine Williams, voorzitster van de Franstalige Vrouwenraad van België. "Bovendien vieren we eveneens de honderdste verjaardag van de oprichting van de Nationale Vrouwenraad van België."

Nu in het nieuws