Kernkabinet zet begrotingsopmaak voort

Het kernkabinet is woensdagavond opnieuw bijeengekomen om zich over de opmaak van de begroting te buigen.

Belga

Doel was tot een akkoord te komen over de primaire uitgaven, een erg technische klus, zo werd vernomen in regeringskringen. Men wilde nagaan of de uitgaven van de verschillende departementen niet hoger lagen dan de groeinorm van 1 procent.

Op het kabinet van minister van Begroting Johan Vande Lanotte weigert men nog steeds een getal te plakken op het gat dat moet worden gedicht. Wel werd woensdag in de vooravond toegegeven dat het geen eenvoudige klus zou worden.

Schattingen maken is bovendien des te moeilijker, luidt het voorts, omdat de gevolgen voor de begroting van de voorstellen die werden gedaan in de gesprekken met de sociale partners over de eindeloopbaan, de pensioenen en de herfinanciering van de sociale zekerheid, moeten worden geïntegreerd.

Verwacht wordt dat de zaken vanaf donderdag en de dagen nadien sneller zouden gaan. Dinsdag wordt premier Guy Verhofstadt in de Kamer verwacht voor zijn beleidsverklaring. Zaterdag zit de regering opnieuw rond de tafel met de sociale partners.

Nu in het nieuws