Sms het woord van God de wereld rond

Een christelijke liefdadigheidsgroep heeft alle 31.173 verzen uit de Bijbel vertaald in tekstberichtjes die nu al via gsm-verkeer de wereld rond gaan.

Belga

"De tijd dat de Bijbel enkel beschikbaar was met een sombere zwarte kaft en een kruis, is lang voorbij", zei Michael Chant, de woordvoerder van de Geloofsgemeenschap, donderdag aan het Australische persagentschap AAP.

"Het idee hierachter is dat de Bijbel gebruikt zal worden en relevant zal zijn, net zoals het ontvangen van een vers van de dag of het lezen van de horoscoop".

Het nieuwe leveringssysteem zou de oudere generatie, die het traditionele schrijven in een boek gewend is, wel eens een beetje in de war kunnen brengen.

Het bekende vers in het begin van het Boek Genesis "In the beginning God created the heavens and the earth" (in het begin toen God de hemel en aarde schiep) wordt "in da Bginnin God cre8d da heavens & da earth".

Een jong lid van de Geloofsgemeenschap kwam met het idee om het woord van God in sms-taal om te zetten. Hij had vier weken nodig om alle 31.173 verzen om te zetten in de jongerentaal. De dienst is in gebruik en kent heel wat toepassingen.

"Mensen willen misschien een vers sturen naar een vriend in nood, anderen willen gewoon een dagelijkse Bijbelopname naar zichzelf sturen om tot rust te komen tijdens hun rit op de bus of tijdens de lunch", vertelt Chant.

Nu in het nieuws