Ford en Peugeot gaan twee nieuwe dieselmotoren ontwikkelen

De Amerikaanse autoconstructeur Ford Motor Company en het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën gaan gezamenlijk 322 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van twee nieuwe dieselmororen voor bedrijfsauto's en exclusieve modellen.

Belga

Dat werd donderdag bekendgemaakt door Ford-topman Lewis Booth en afgevaardigd bestuurder Jean-Martin Folz van PSA Peugeot Citroën, zo laat woordvoerder Jo Declercq van Ford België weten.

De ontwikkeling van de nieuwe dieselmotoren kadert binnen de vierde fase van de samenwerking op het gebied van de productie van dieselmotoren tussen beide autoconcerns.

Die vierde fase houdt concreet in dat Ford in zijn fabriek in het Engelse Dagenham een 2,2 liter dieselmotor zal produceren. PSA Peugeot Citroën zal in zijn fabriek in Trémery in Moezel op zijn beurt een 2,2 liter dieselmotor met hoog rendement produceren.

De dieselmotoren die in Engeland zullen geproduceerd worden, zullen gebruikt worden in de Ford Transit, die na de herstructurering bij Ford in Genk in oktober 2003 van Genk naar de fabriek in Turkije overgeheveld werd, en in de nieuwe grote bedrijfswagens van PSA Peugeot Citroën, met name de Boxer en de Jumper.

De dieselmotoren die in Frankrijk zullen geproduceerd worden, zijn dan weer bestemd voor de exclusieve middelgrote en grote modellen van zowel Ford als PSA Peugeot Citroën. Beide ondernemingen hebben zich voorgenomen om jaarlijks maximaal 200.000 motoren te produceren.

Nu in het nieuws