Staking: luchtvaartmaatschappijen nemen hun voorzorgen

De luchtvaartmaatschappij SN Brussels Airlines heeft enkele maatregelen getroffen naar aanleiding van de staking morgen. SN biedt haar passagiers de mogelijkheid om hun vlucht van 7 oktober uit te stellen naar een latere datum.

Belga

"Het is moeilijk om de impact van de staking in te schatten op de vluchten van vrijdag want er zijn talrijke nog onbekende elementen, enerzijds op de luchthaven zelf, zoals de gronddiensten, anderzijds erbuiten zoals het vervoer naar de luchthaven", legt woordvoerder Cédric Leurquin uit. "De luchtvaartmaatschappij heeft daarom besloten om de reizigers de kans te geven hun vlucht uit te stellen, zonder bijkomende kosten."

SNBA hoopt een maximum aan vluchten te kunnen laten doorgaan en heeft voorzorgen genomen zodat haar personeel normaal naar de luchthaven kan komen. Zij beveelt haar passagiers aan op tijd naar de luchthaven te komen, want er dreigt uiteraard verkeershinder in de omgeving van Zaventem.

De luchtvaartmaatschappij Air France zal anderzijds bussen voorzien van Brussel naar de luchthaven Charles-de-Gaulle van Parijs, en terug, in geval van een algemene staking vrijdag, zo meldt de maatschappij in een mededeling.

Gewoonlijk worden de passagiers van Air France die in België een overstap maken of Brussel als eindbestemming hebben, vervoerd van of naar de Parijse luchthaven met de Thalystrein. Deze treinen, evenals de Eurostar, worden vrijdag afgeschaft in het geval van een algemene staking. Vier vertrekuren per bus worden vrijdag voorzien vanuit Brussel: 08u00, 10u00, 13u30 en 18u00. Het traject naar Parijs duurt vier uur. De passagiers moeten zich 90 minuten voor het vertrek van hun bus begeven naar het bureau van Air France. Vier vertrekuren van Parijs naar Brussel worden georganiseerd om 08u30, 13u00, 16u30 en 19u45.

Nu in het nieuws