Ikea België zag omzet in 2005 met 15% stijgen

In het boekjaar 2005 (dat eindigde op 31 augustus 2005) heeft de Zweedse woonwarenhuisketen Ikea in België haar omzet met 15% zien stijgen tot 378,5 miljoen euro. Er was ook een gemiddelde prijsverlaging van 4%. In het voorbije boekjaar kreeg Ikea er in België twee nieuwe Ikea-vestigingen en 600 nieuwe werknemers bij. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend op een persbijeenkomst.

Belga

In maart opende Ikea een nieuwe vestiging in Anderlecht, in augustus opende een Ikea-winkel in Aarlen zijn deuren. De 600 nieuwe werknemers kwamen er niet alleen om de nieuwe Ikea-vestigingen van personeel te voorzien, maar ook omdat de Ikea-winkels sinds augustus 's avonds langer open blijven. Het nieuwe sluitingsuur ligt van maandag tot zaterdag op 20 uur, behalve vrijdag, wanneer de winkels om 21 uur sluiten. Naar aanleiding van de nieuwe openingstijden werden 200 nieuwe medewerkers aangeworven.

Wat de hele Ikea-groep betreft, werd in het boekjaar 2005 een omzet van 14,8 miljard euro geboekt. Het winstcijfer wordt niet bekendgemaakt.

Nu in het nieuws