Nieuwe vluchtelingenstroom naar Spaanse enclave afgeslagen

Spaanse en Marokkaanse ordehandhavers hebben donderdag een nieuwe bestorming van zwarte Afrikanen op de omheiningen rond de Spaanse enclave Melilla afgeslagen.

Belga

Zowat 1000 vluchtelingen probeerden vanuit Marokko de Spaanse stad in Noord-Afrika te bereiken. Volgens de overheden verhinderde een massale machtsontplooiing een doorbraak van de vluchtelingen.

Spanje en Marokko zetten ook helikopters in met het doel vanuit de lucht de grensbewakers aan beide kanten van de afsluitingen te leiden naar de plaatsen waar de vluchtelingen probeerden een doorbraak te forceren. De wanhopige Afrikanen probeerden op drie plaatsen over de omheiningen te klauteren. Deze keer lukte het niemand het Spaans grondgebied te bereiken, aldus de Spaanse overheid.

De afgelopen dagen slaagden er honderden Afrikanen in om vanuit Marokko de grens te overschrijden naar de enclaves Ceuta en Melilla. De Marokkaanse overheid had zich woensdag bereid verklaard om illegale vluchtelingen uit de enclaves terug aan te nemen. Spanje zou mogelijk donderdag of vrijdag al de eerste vluchtelingen uitwijzen.

Nu in het nieuws