Bommetje in Gents station was werk 14-jarige scholier

Het bommetje dat dinsdagnamiddag ontplofte in het Gentse Sint- Pietersstation, was het werk van een 14-jarige scholier. Het gaat om een jongen van Bulgaarse afkomst uit Brugge die in Gent schoolloopt. Dat heeft het Gentse parket donderdagavond meegedeeld.

Belga

De jongen had een flesje met zoutzuur gevuld en dat naast een ticketautomaat laten ontploffen. Volgens het parket heeft de jonge knaap spijt van zijn actie.

De petfles was voor een derde gevuld met zoutzuur, een zeer bijtend product. Een aluminium staafje in het zoutzuur leidde tot een chemische reactie en een ontploffing. Naar eigen zeggen had de jongen de truc van een vriend geleerd. Dezelfde dag had hij op zijn school ook al tweemaal een dergelijke demonstratie gegeven.

Dinsdagnamiddag omstreeks 14.40 uur ontplofte het flesje in de inkomhal van het Sint-Pietersstation. Er was niet zo veel volk op dat moment. Enkel de automaat naast het flesje, werd beschadigd. Het gerecht kon de jongen identificeren omdat hij goed te zien was op de beelden van de bewakingscamera's.

Woensdagnamiddag bekende de jongeman de feiten. Hij werd ter beschikking gesteld van het jeugdparket van Brugge.

Nu in het nieuws