Vijf daders betrokken bij gijzeling Hasseltse postbeambte

Bij de gijzeling van een postbeambte en zijn gezin in Hasselt en de overval op een postkantoor in Evere (Brussel) zijn vijf daders betrokken. Dat heeft het parket van Hasselt bevestigd.

Belga

Donderdagochtend rond 4 uur drongen vijf daders de woning van het gezin op de Oudestraat in Spalbeek bij Kermt (Hasselt) binnen.

De postbeambte, zijn echtgenote en de twee tienerzonen werden met de twee wagens van het gezin naar Evere gereden. Daar moest de beambte onder dwang rond 8 uur het postkantoor binnengaan en de brandkoffer openen, anders dreigden de overvallers zijn gezin iets aan te doen. De vrouw en de twee kinderen werden buiten aan het kantoor in een auto vastgehouden.

Nadat de beambte de overvallers geld had overhandigd, werden de vrouw en de twee zonen vrijgelaten. De overvallers gingen aan de haal met een kleine buit, aldus het parket. In de omgeving van het postkantoor werd de auto van het gezin in brand gestoken. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. De gerechtelijke dienst van het arrondissement (GDA) Hasselt, de federale politie van Brussel en de lokale politie van Evere onderzoeken de zaak.

De slachtoffers, die in shock verkeerden, zijn opgevangen door slachtofferonthaal van De Post en justitie.

Nu in het nieuws