Dichte mist zorgt voor ongevallen en langere files

De dichte mist heeft donderdagmorgen op tal van plaatsen in het land aanleiding gegeven tot ongevallen en de ochtendspits erg moeizaam doen verlopen. Opvallend veel vrachtwagens waren bij deze ongevallen betrokken.

Belga

Op diverse plaatsen moesten gewonden naar het ziekenhuis worden gevoerd.

Om 7.30 uur was er op de Brusselse ring in Grimbergen in de richting van Zaventem een ongeval waarbij vier voertuigen betrokken waren. Twee gewonden werden naar het ziekenhuis van Jette gevoerd. De linker- en middenrijstrook was er tot 9.20 uur versperd met een file tot gevolg die op een bepaald ogenblik reikte tot in Anderlecht.

Op de E403 Brugge-Kortrijk deed zich in Wevelgem een ongeval voor met twee vrachtwagens. Twee rijstroken zijn versperd met een file vanaf de verkeerswisselaar E403-A19. Ook op de E42 Namen-Luik in Sint-Georges waren twee vrachtwagens betrokken bij een ongeval. Ook hier raakten twee rijstroken versperd en vormde zich 4 km file. In Obourg op de E19 Brussel-Bergen deed zich een ongeval voor met twee vrachtwagens. De rechterrijstrook is er versperd.

Ook op tal van andere plaatsen werden in de loop van de ochtend ongevallen gesignaleerd. Dat was onder meer het geval op de E34 Antwerpen-Knokke in Assenede, op de E17 Gent-Antwerpen in de verkeerswisselaar met de B401 en op de E40 in Erembodegem, Affligem en tussen Ternat en Groot-Bijgaarden.

Op diverse plaatsen duurt de hinder nog voort.

Nu in het nieuws