Rijverbod voor Westerlo's gemeenteraadslid Frans De Cock

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft vandaag gemeenteraadslid Frans De Cock uit Westerlo veroordeeld tot een rijverbod van één maand.

Belga

Het gemeenteraadslid voor de VLD in Westerlo en gewezen parlementslid werd vorig jaar geflitst in de bebouwde kom van Olen tegen een snelheid van 100 kilometer per uur.

De politierechtbank in Turnhout veroordeelde Frans De Cock eerder al voor de snelheidsovertreding tot een rijverbod van acht dagen. Hij kreeg die straf omdat hij op 14 februari 2004 tegen een snelheid van 100 kilometer per uur geflitst werd op de Oosterwijkseweg in Olen. Het openbaar ministerie tekende echter beroep aan tegen die beslissing waardoor de zaak voor de correctionele rechtbank kwam.

Die correctionele rechtbank was van oordeel dat het rijverbod van acht dagen niet voldoende was en verzwaarde de straf tot een rijverbod van een maand. "De beklaagde beweert dat hij met zijn snelheid niemand in gevaar bracht, maar heeft daar niet zelf over te oordelen. Er staat een bord dat de bebouwde kom aanduidt en dan heeft de beklaagde zich aan de snelheid te houden. Dit is onverantwoord rijgedrag en hij brengt andere weggebruikers in gevaar", aldus de rechter in haar vonnis.

Nu in het nieuws