"Antwerpen centraal op agenda Vlaamse regering"

De Vlaamse regering heeft goed begrepen dat Antwerpen van heel groot belang is. De stad staat centraal op de agenda van de Vlaamse regering.

Belga

Dat zei Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V) donderdag tijdens een bezoek aan Antwerpen.

Leterme kreeg er in het gezelschap van schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) eerst de nieuwste maquette te zien van het Museum aan de Stroom (MAS), waarvoor de Vlaamse regering via een systeem van alternatieve financiering 21 miljoen euro ter beschikking stelt.

De minister-president werd daarna door de bewonersgroep De Bilzen rondgeleid in de wijk Antwerpen-Noord. Leterme ontving de bewonersgroep vorig jaar tijdens zijn informatie-opdracht met het oog op de vorming van een nieuwe Vlaamse regering.

Donderdag stelde De Bilzen vast dat de bespreekbaarheid van een aantal onderwerpen sindsdien is toegenomen, maar dat in Antwerpen-Noord een algemene sfeer van illegaliteit en verloedering blijft hangen.

Leterme wees op het belang van een mentaliteitsverandering bij de bevolking en de politiek inzake inburgering en samenlevingsproblemen. De Vlaamse regering heeft daar aandacht voor en zit op het goede spoor, aldus de minister-president. Hij benadrukte ook de noodzaak van coördinatie tussen de verschillende bevoegdheidsniveaus en van een grotere sociale samenhang.

Nu in het nieuws