Special Olympics komen naar Antwerpen in 2006

Antwerpen is gaststad voor de 25ste nationale Special Olympics. Het sportevenement voor atleten met een mentale handicap zal plaatsvinden in mei 2006. Zo’n 3.000 deelnemers uit 250 verschillende Belgische clubs komen naar Antwerpen.

jforier

In het totaal zullen er 16 sporten worden beoefend op diverse locaties in de stad. De Special Olympics starten op 24 mei in het Sportpaleis met een openingsceremonie. Omdat de Special Olympics in Antwerpen een jubileumeditie vormen, worden er ook atleten uit Turkije, Marokko en Israël uitgenodigd. Geen toevalllige keuze, want het gaat om nationaliteiten die sterk vertegenwoordigd zijn in de Antwerpse samenleving.

Tijdens de spelen zal er ook in de Antwerpse straten van alles te doen zijn. Straattheater, grime en fanfares zullen op geregelde tijdstippen door het straatbeeld passeren. Voor de Special Olympics in Antwerpen is de organisatie ook nog op zoek naar vrijwilligers. Het gaat om mensen die achter de schermen van de spelen aan de slag willen gaan. Nu al hebben heel wat mensen spontaan hun diensten aangeboden, maaar verdere hulp is nog altijd welkom.