Schotenaar weigert parkeerretributie te betalen

De website stadsbestuur.antwerpen.be vermeldt dat wie geld in een parkeermeter steekt, bovenop het bedrag een kwartier gratis krijgt. Maar die informatie blijkt foutief te zijn, want al ruim negen maanden achterhaald. Schotenaar Pierre Rotthier ondervond het aan den lijve en weigert nu 21,50 euro parkeerretributie te betalen.

jforier

Pierre Rotthier uit Schoten parkeerde zijn Mercedes op 11 augustus aan de Frankrijklei in Antwerpen. Bij zijn terugkomst stak een parkeerretributie onder zijn ruitenwisser. Zijn ticket was negen minuten verstreken. ”En die tien minuten gratis parkeren, vroeg ik aan de parkeerwachter. ‘Vanaf de eerste minuut op de boek’, luidde het. Ik heb hem de retributie teruggegeven.” Enkele weken later viel die alsnog in Rotthiers bus. Te betalen: 21,50 euro.

”Op de website stadsbestuur.antwerpen.be stond nochtans te lezen ”Bij betaling van ten minste het minimale parkeerbedrag zal steeds extra één kwartier gratis parkeertijd worden toegekend”. Dat liet ik het Parkeerbedrijf (GAPA, red.) dan ook per brief weten.” GAPA antwoordde dat het bewuste retributiereglement door de gemeenteraad werd gewijzigd op 20 december 2004, met ingang van 1 januari 2005. En ‘U kan het huidige retributiereglement nalezen op onze website www.parkereninantwerpen.be.

”De informatie op die stedelijke website was verkeerd, want verouderd”, zegt Rotthier. ”Dat kan ik toch niet weten?” ”Zeker niet omdat er stond ‘voor de dienstjaren van 2004 tot en met 2006’ én ‘laatst bijgewerkt 28-04-2005’”, gaat Rotthier verder. De website vermeldde ook gisteren, woensdag, nog altijd hetzelfde, nu ‘laatst bijgewerkt 03-06-2005’. ”Trouwens, ik hecht meer waarde aan een reglement van het stadsbestuur Antwerpen dan aan dat van een privé-bedrijf, wat GAPA tenslotte is.” Rotthier heeft de 21,50 euro nog altijd niet betaald. Hij rondt af: ”Is het trouwens logisch dat wie maar tien minuten parkeert, dat gratis mag, maar wie voor een langere tijd betaalt, geen tien minuten gratis krijgt?”

Nu in het nieuws