Stan maakt 142 doden in Centraal-Amerika

De doortocht van de tropische storm Stan in Centraal-Amerika en Mexico bleek woensdagmiddag een tol van 142 doden te hebben geëist, nadat de Guatemalteekse president Oscar Berger bekendmaakte dat in zijn land 34 dodelijke slachtoffers vielen.

Belga

In El Salvador, het zwaarst getroffen land, meldde de overheid dat er 50 doden zijn. In Nicaragua verloren elf mensen het leven, en in Mexico acht. Er zijn tientallen gewonden en vermisten, tienduizenden mensen werden geëvacueerd en de materiële schade is aanzienlijk.

Stan trof eerst El Salvador, Guatemala en Nicaragua en arriveerde dinsdagmorgen in Mexico. Dinsdag had de storm zich omgevormd tot een cycloon van categorie één (op de vijf categorieën tellende schaal Saffir-Simpson), maar hij verloor aan intensiteit bij zijn aankomst in Mexico.

De slachtoffers kwamen om in modderstromen, verdronken of raakten gevangen in het puin van hun huis. Woensdag hadden de stortregens nog niet opgehouden, bleven veel wegen afgesloten, nam het peil van de rivieren nog toe en deden zich steeds meer overstromingen voor.

Nu in het nieuws