Waalse meerderheid hervormt lokale autoriteiten

Print
De Waalse regering en de voorzitters van de meerderheidspartijen PS en cdH hebben een reeks maatregelen uitgewerkt om de lokale autoriteiten te hervormen. Dat zegt cdH-voorzitster Joëlle Milquet vrijdag in de krant Le Soir. De feiten die de laatste dagen aan het licht kwamen rond de sociale huisvestingsmaatschappij La Carolorégienne werkten als katalysator.
In de zaak rond de sociale huisvestingsmaatschappij uit Charleroi moesten drie beheerders, die PS-schepen waren, op aandringen van partijvoorzitter Elio Di Rupo ontslag nemen uit hun functies. Ze worden verdacht van malversaties. Twee van hen gaven ook ontslag als schepen.
Ondertussen kwam ook de Waalse minister-president Jean-Claude Van Cauwenberghe in opspraak. Het advocatenkantoor waarvan hij vennoot is, zou verschillende dossiers van La Carolorégienne hebben behandeld, goed voor zo'n 30.000 euro of tien procent van de omzet. Van Cauwenberghe is evenwel sinds 1983 niet meer actief als advocaat. Zijn privé-secretaris zou ook lid zijn van het beheerscomité van de maatschappij.
MEEST RECENT