13 vermoedelijke leden van GICM voor rechtbank

Print
Het proces tegen de dertien personen die beschouwd worden als vermoedelijke leden van de GICM (Groupe Islamique Combattant Marocain) begint op 3 november voor de Brusselse correctionele rechtbank.
Het zal slechts gaan om een openingszitting, want het proces zal worden voortgezet op woensdag 16 november, het eigenlijke begin van de rechtszaak. Zo deelde het federaal parket vrijdag mee.

De dertien mannen worden vervolgd voor medewerking aan een terroristische organisatie. Ze zullen berecht worden door de correctionele rechtbank die om veiligheidsredenen zal zetelen in de assisenzaal, die ruimer en veiliger is. De verdachten, hoofdzakelijk van Marokkaanse origine of met de Marokkaanse nationaliteit, werden tussen maart en juni 2004 aangehouden in het Brusselse gewest en in Maaseik.

De vermoedelijke GICM-leden worden niet beschuldigd van het beramen van aanslagen. Er werden ook geen wapens of explosieven gevonden. Toch heeft het onderzoek aangetoond dat ze in contact stonden met en onderdak hebben verleend aan personen die betrokken waren bij de aanslagen in Madrid op 11 maart 2004 of die van Casablanca op 16 mei 2003, of die gezocht worden in Marokko.
MEEST RECENT