Buurt aan de Beurt bezoekt Oud-Berchem

Buurt aan de Beurt strijkt van vandaag tot en met 7 oktober neer in Oud-Berchem. Deze actie is één van de initiatieven van het Stadsplan Veilig. Opzet is om tot een veilige, propere en gezellige buurt te komen.

ghouben

De medewerkers van Buurt aan de Beurt komen de volgende dagen op bezoek. Naast informatie krijgen de buurtbewoners een overzichtelijke folder, een raamaffiche en een nuttig cadeau zoals een borstel of een vuilblik. Daarna slaan stadsdiensten, politie, plaatselijke organisaties en bewoners de handen in elkaar om de wijk te verfraaien.

Tijdens de actieweek wordt extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid en andere vormen van buurtproblemen. Beschadigd straatmeubilair wordt hersteld en er is een schoonmaakactie van en door de buurt. De stad spoort haar bewoners aan om actief mee te helpen aan het proper maken en houden van de buurt.

In het najaar staan er nog acht andere acties op het programma: de omgeving van de Sint-Elisabethstraat (Antwerpen-Noord), Ten Eeckhove (Deurne-Noord), ‘t Dokske (Merksem), het Groeningerplein (Borgerhout), het Alfons De Cockplein (Kiel), het Sint-Jansplein (Antwerpen-Noord) en de Julius Vuylstekelaan (Linkeroever).