ATP-rankings: Roddick als nummer 3 tegen België

De Amerikaan Andy Roddick, volgend weekend met de Verenigde Staten in Leuven actief tegen België in de Davis Cup, wipte in de maandag vrijgegeven Entry Ranking van de vierde naar de derde plaats.

En dat zonder te spelen. De Rus Marat Safin, out met een knieblessure, maakte de omgekeerde beweging. Het haasje-over tussen Roddick en Safin is de enige wijziging in de top-10 van de Entry Ranking én de Champions Race. Beide klassementen worden soeverein aangevoerd door de Zwitser Roger Federer.

De jonge Spanjaard Rafael Nadal won afgelopen weekend in Peking zijn tiende toernooi van het jaar, maar hij blijft als tweede volgen op respectabele afstand van Federer in Ranking en Race. De andere winnaar van de week, de Fransman Florent Serra in Boekarest, won tien plaatsen en is 58e.

Christophe Rochus verloor in Roemenië in de eerste ronde, maar won toch drie plaatsen in het Entry System: 54e. Beste Belg is nog steeds Olivier Rochus, status-quo op 31, voor Xavier Malisse (43e, +1). Naast Olivier en Christophe Rochus spelen ook Kristof Vliegen en Steve Darcis mee tegen Amerika voor een plaats in de Wereldgroep van de Davis Cup. Vliegen is 130e (-4), Darcis 200e (+1).

Het wordt een zware dobber voor de Belgen tegen Roddick (3e, +1), James Blake (34e, -) en de broers Mike en Bob Bryan, de nummers twee van de wereld in het dubbelspel en recent nog winnaars op de US Open.

Nu in het nieuws