Brussels minister Smet fluit PS en Ecolo terug

Print
De sp.a eist dat de Franstalige partners in de Brusselse regering mee naar een oplossing zoeken in het debat rond de luchthaven van Zaventem.
"Mijn collega's in de Brusselse regering weten dat er een groot probleem is als ze een standpunt innemen dat onaanvaardbaar is voor de sp.a", zegt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet maandag.

Vorige week stelde federaal minister van Mobiliteit Renaat Landuyt de Vlaamse en Brusselse regering een nota voor die als basis moet dienen voor verdere discussie. Die avond nog uitten Charles Picqué en Evelyne Huytebroeck, de Brusselse minister-president en minister van Leefmilieu, kritiek op de tekst.

"Ik heb hen in alle vriendelijkheid gezegd dat ik mijn bedenkingen heb bij hun aanpak", zegt Smet. "Dit dossier ga je niet oplossen door op de Grote Markt verklaringen af te leggen". Toch zegt hij een en ander niet te willen opblazen. "Wat ik onthoud uit hun verklaring, is dat zowel Charles als Evelyne willen blijven praten. Wat men onderweg zegt, is niet zo belangrijk. Het eindresultaat telt".

.

Nu in het nieuws