Vlucht Jetair vertrekt met ruim 14 uur vertraging

Een vlucht van touroperator Jetair naar Punta Cana in de Dominicaanse Republiek en Montego Bay in Jamaica vertrekt maandag met meer dan 14 uur vertraging vanop Zaventem.

Belga

Reden daarvoor is dat de vlucht uitgevoerd zal worden met de Boeing van TUI Airlines die dit weekend wegens technische problemen een tussenlanding moest maken op een luchtmachtbasis in Canada. Dat toestel is met vertraging teruggekeerd naar België.

Normaal gezien zou het vliegtuig met 193 passagiers maandag om 8 uur 's ochtends vertrekken. "Het toestel zal echter met vertraging uit Canada terugkeren en onze zoektocht naar een ander vliegtuig heeft niets opgeleverd", zei Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder van Jetair.

De passagiers moeten nu nog wachten tot 22.30 uur om te vertrekken. Ondertussen worden ze opgevangen in het Sheraton-hotel vlakbij de luchthaven. Als compensatie hebben ze allemaal een waardebon gekregen van 75 euro.

Zaterdagochtend was de Boeing op de luchthaven van Zaventem vertrokken met 252 passagiers, richting Dominicaanse Republiek. Wegens een probleem met het elektrisch systeem landde de piloot op een militair vliegveld in Newfoundland in Canada. Het toestel wordt maandag omstreeks 21 uur weer in Zaventem verwacht.

Touroperator Jetair heeft de passagiers die maandag vertrekken, verzekerd dat het technisch defect hersteld is en dat het vliegtuig absoluut veilig is.