Rechtbank Luik veroordeelt politie-inspecteur voor zelfmoord zoon

Een 53-jarige Luikse politie-inspecteur is maandag door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een voorwaardelijke boete van 247 euro voor doodslag.

Belga

De politieman werd verantwoordelijk geacht voor de zelfmoord van zijn zoon, die het dienstwapen van zijn vader gebruikte om zich van het leven te beroven na een familiefeestje.

De zoon pleegde thuis zelfmoord op 20 januari 2001 na een familiediner, waar veel alcohol werd gedronken. Terwijl vader en zoon een sigaret rookten in de gang van het huis, vertrouwde de zoon zijn vader toe dat hij moeilijkheden had omdat hij geen job vond. Hoewel de zoon in een moeilijke financiële situatie zat, kreeg hij niet de gewenste hulp van zijn vader. De zoon zei ook aan zijn vader dat hij een einde aan zijn leven wilde maken.

De politie-inspecteur dacht dat zijn zoon niet in staat was zelfmoord te plegen en om hem uit te dagen, legde hij zijn dienstwapen op een kast. De zoon nam het wapen en beroofde zich van het leven terwijl zijn ouders in huis waren.