Kim Gevaert meter van VZW rond eetstoornissen

Atlete Kim Gevaert is meter van de vzw Anorexia Nervosa-Boulimia Nervosa, een zelfhulpvereniging voor patiënten met eetstoornissen.

Belga

Op zaterdag 25 september opent in de Blijde Inkomststraat in Leuven het nieuwe 'inloophuis' dat de vereniging met de steun van de Nationale Loterij inrichtte.

"Als atlete ben ik zelf intens bezig met mijn lichaam en besef ik zeer goed het belang van een gezonde en evenwichtige voeding en het zich goed in zijn vel voelen", zei Gevaert maandag op een persontmoeting in Leuven. Ze verwees ook naar het feit dat ze enkele mensen uit de organisatie persoonlijk al lang kent en ook in haar vriendenkring al anorexiapatiënten ontmoette.

In haar inloophuis biedt de organisatie in de eerste plaats een luisterend oor aan wie daar behoefte aan heeft, evenals allerhande informatie. De organisatie wil voor de patiënten een tussenschakel zijn naar professionele hulpverlening en voor hun omgeving ondersteuning bieden en adviezen geven over hoe best op anorexia gereageerd wordt.

Nu in het nieuws