Jongeman die vader vermoordde, blijft aangehouden

Lieven B., de 26-jarige jongeman die vorige week in Maldegem zijn vader Omer vermoordde omdat hij geen Ferrari kreeg, blijft aangehouden.

Belga

Dat heeft de Gentse raadkamer maandag beslist. Volgens de advocaat van Lieven B. worstelt de jongeman met ernstige psychiatrische problemen, en hebben die zeer waarschijnlijk een rol gespeeld bij de feiten. Er is dan ook een psychiater aangesteld.

Omer B., huisarts en CD&V-voorzitter van Maldegem, werd in de nacht van woensdag op donderdag gedood in de woning die hij als artsenpraktijk gebruikte. In de loop van de avond hadden vader en zoon een ruzie gehad. Lieven B. eiste dat zijn ouders hem een Ferrari zouden kopen, maar vader B. weigerde daarop in te gaan. Enkele uren later doodde de jongeman zijn vader met verscheidene messteken.

Volgens de advocaat van Lieven B. kampt de jongeman met ernstige psychiatrische problemen. "Hij heeft wat men OCD noemt, obsessive compulsive disorder, dwanggedrag dus, heeft een graad van autisme en is manisch-depressief", zei meester Thomas Gillis.