Volksgezondheid waarschuwt voor drug CPP

In Kortrijk werden op 30 juli 2005 zes tabletten in beslag genomen waarin de drug CPP verwerkt zat. Dat meldt de federale overheidsdienst Volksgezondheid maandag.

Het is de vijfde keer dat in België CPP in beslag genomen wordt. De in beslag genomen pillen zijn rond en beige met groene, gele, rode, blauwe en oranje brokstukjes die niet gelijkmatig verdeeld zijn over de tablet. Er staat geen logo op de tabletten en er is geen breuklijn. De pillen hebben een diameter van 8,7 millimeter, zijn 2,6 millimeter dik en wegen 280 milligram.

Over de effecten van CPP is weinig geweten: angst, rillingen, duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid kunnen optreden. Volksgezondheid waarschuwt voor het gebruik van illegale drugs, omdat de dosering en de kwaliteit van de gebruikte producten niet gekend is.

Sinds 3 juli 2005 is het al de vijfde keer dat er in België tabletten met CPP in beslag werden genomen. Ook in andere landen van de Europese Unie werd CPP teruggevonden. CPP werd voor de eerste keer geïdentificeerd door Zweden in 2004.

Nu in het nieuws