BBL start nieuwe campagne "Fiets naar Kyoto"

Print
De Bond Beter Leefmilieu heeft maandag in Leuven, Brugge en Gent in aanwezigheid van politici en bedrijfsleiders de campagne "Fiets naar Kyoto" gestart.
Werknemers van 71 lokale besturen, 36 entiteiten van de Vlaamse gemeenschap en 81 bedrijven rijden twee maanden lang niet met de auto, maar met de fiets naar het werk. BBL wil hierdoor dit jaar 240 ton CO2-uitstoot voorkomen.

Mike Desmet (BBL) wees er in Leuven op dat er in het woon-werkverkeer enorme kansen liggen om de CO2-uitstoot te verminderen. 73 procent van de werknemers gaat met de auto naar het werk. En dat terwijl 28 procent op minder dan 5 km van het werk woont en de helft op minder dan 10 km. Met de fiets naar het werk rijden is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de werknemers, hun productiviteit op het werk, het fileprobleem, luchtvervuiling, enz.

BBL hoopt in totaal 4.000 werknemers te kunnen overtuigen om mee te doen. Als deze op twee maanden tijd samen 1,2 miljoen km afleggen levert dit een besparing op van 240 ton CO2.

.

Nu in het nieuws