15 jaar cel voor Kurt Van den Berghe

Print
Het Antwerpse hof van assisen heeft maandag na twee uur beraadslaging Kurt Van den Berghe (25) uit Mechelen veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor poging tot moord.
Op 14 april 2004 bracht hij zijn ex-vriendin Saskia Moerkerke (23) 21 messteken toe in haar studio aan de Schaalstraat in Mechelen. Het openbaar ministerie had 14 jaar opsluiting gevorderd.

In zijn arrest hield het assisenhof rekening met de zwaarwichtigheid van de feiten. "In onze maatschappij kunnen we onmogelijk aanvaarden dat een relationeel conflict botweg beslecht wordt met een steekwapen", klonk het in het arrest.

Het hof en de jury vonden wel dat de beschuldigde nog een kans verdiende en dat er een aantal verzachtende omstandigheden in zijn voordeel spraken, zoals de positieve aspecten van zijn persoonlijkheid en het feit dat het een harde werker is. Ze hielden er ook rekening mee dat de feiten zich in een kansarm milieu hadden afgespeeld, dat getekend werd door normvervaging en een gebrek aan bijstand. Tot slot werd ook nog het schuldbesef van Kurt Van den Berghe aan het lijstje met verzachtende omstandigheden gevoegd.

.

Nu in het nieuws