Winkeldievegges stelen volle kofferbak bij elkaar

Print
De politie heeft twee vrouwen gearresteerd die een goed uur lang winkeldiefstallen hadden gepleegd in winkels in de omgeving van de Meir. Een alerte getuige leidde de agenten naar de propvolle kofferbak van de dievegges.
Een 23-jarige getuige zag vrijdag rond 17u aan de Oudaan in Antwerpen hoe een vrouw in een uurtje tot drie keer de inhoud van een draagtas in de kofferbak van haar geparkeerde Citroën kwam kieperen. Telkens ook knipte ze de beveiligingslabels van de kledingstukken.

De getuige alarmeerde de politie en samen stelden ze zich verdekt op in de buurt. Toen de vrouw voor de vierde keer naar haar Citroën stapte, werd ze aangesproken door de agenten. Ze vroegen haar om uitleg, maar kregen meteen een portie verbale agressie over zich heen.

Bij controle van de kofferbak ontdekten de politiemannen dat die volgestouwd was met kledingstukken, verzorgingsproducten, huishoudtoestellen en een handtas. Ook troffen de agenten een sterke magneet aan, die dieven vaak gebruiken om veiligheidslabels van kleding te verwijderen.

Kort daarop bekende de 22-jarige vrouw uit Sint-Jans-Molenbeek dat ze eerder die dag winkeldiefstallen had gepleegd in een zestal winkels in de omgeving Meir-Leopoldstraat. En dat samen met de 63-jarige moeder van haar ex-vriend.

.

Nu in het nieuws